Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پرستاری وزارت بهداشت در خصوص تعرفه‌گذاری در حوزه نظام پرستاری گفت: این مسئله بعد از ۱۵ سال امسال در ردیف بودجه آمده و این اتفاق بزرگی است، برخی از آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها یک به یک مصوب شد و اگر به زودی منابع آن تأمین شود تا پایان شهریور عملی خواهد شد.

به گزارش ایمنا، عباس عبادی امروز نهم شهریورماه در حاشیه سفر به استان کرمان و در جمع خبرنگاران درخصوص سبک زندگی سالم، اظهار کرد: مواجهه ما معمولاً بعد از ایجاد عارضه است که ریشه همه این‌ها مربوط به نوع زندگی ما است و بخش بسیاری از آن در کل دنیا به دلیل رشد تکنولوژی است که سبک زندگی مردم را تغییر داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه چهار عنصر اصلی در زندگی داریم که اگر بتوانیم به آن‌ها توجه کنیم زندگی سالمی خواهیم داشت، افزود: عنصر اول تغذیه، دوم فعالیت فیزیکی و تناسب خواب و استراحت، سوم مدیریت استرس و عنصر چهارم سو مصرف‌ها است؛ که این چهار عنصر می‌تواند بر سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی مؤثر باشد و در آن اختلال ایجاد کند.

عبادی ادامه داد: اگر همه تلاش ما چه به عنوان یک فرد چه به عنوان یک مدیر سلامت در اصلاح سبک زندگی باشد، بسیاری از این معضلات که جامعه با آن مواجه است حل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برخی از بیماری‌ها ممکن است وابسته به سبک زندگی نباشد و به عواملی مانند خانواده، ژنتیک مرتبط شود؛ در خصوص هزینه بیماری برای فرد و جامعه توضیح داد: خانه سلامت که نام آن را بیمارستان می‌گذاریم در تأسیس و نگه‌داری، تجهیزاتی که در آن استفاده می‌شود، هزینه‌های مربوط به دارو و مهم‌ترین موضوع در تأمین منابع انسانی بادانش به‌روز و متخصص هزینه دارد.

عبادی اضافه کرد: اگر شاهد مهاجرت‌هایی هستیم دلیل آن نیروی انسانی است؛ در کشور ما بعد از انقلاب اسلامی در حوزه منابع انسانی سرمایه‌گذاری شده و تنوع رشته‌هایی که الان مشغول به تربیت نیروی انسانی هستیم ما را نسبت به نیروی انسانی بی‌نیاز کرده است. حتی تا دهه شصت تعداد زیادی از همکاران ما در حوزه پزشکی از کشورهای دیگر بودند.

وی با بیان اینکه دو مورد سیاست‌گذاری و خود فرد بر سلامت انسان و جامعه مؤثر است، گفت: اثر سیاست‌گذاری سلامت به نظام سلامت و سایر دستگاه‌های مرتبط برمی‌گردد اما کاری که خودمان باید فارغ از اینکه دیگران کارشان را درست انجام می‌دهند یا خیر انجام دهیم این است که بدانیم عوامل داشتن پیری سالم از دوران نوجوانی و کودکی آغاز می‌شود.

عبادی افزود: اینکه از دخانیات، داروهای غیر ضرور و نوشیدنی‌های الکلی استفاده کنیم یا نه یا اینکه ورزش کنیم یا نکنیم انتخاب ما است؛ این مسائل وابسته به ساختارهای نظام و سیاست‌گذاری نیست ضمن اینکه خوشبختانه سواد سلامت مردم افزایش یافته و هر کس یک دانش اولیه دارد و این به معنی نگاه سختگیرانه به زندگی نیست بلکه باید نگاه عاقلانه به آن داشت. اگر شدت درک شده از انجام امور مضر وجود داشته باشد خود انسان به سمت پیشگیری حرکت می‌کند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در خصوص کمک پرستاران در حوزه پیشگیری ادامه داد: اساس برنامه‌های آموزشی در دانشگاه برای پرستاران، پیشگیری است. در اصل خدمات پرستاری مربوط به پیش و پس از بیمارستان است اما در حال حاضر پرستار در چارچوب بیمارستان عمل می‌کند.

عبادی در خصوص واحد آموزش بیمار که روز گذشته در بیمارستان شهید باهنر کرمان افتتاح شد، اظهار کرد: بیمار پس از ترخیص با انبوه سوالات مواجه می‌شد و به شکل پراکنده آموزش به بیمار پس از درمان ارائه می‌شود اما کاری در سال گذشته در ۲۸ مرکز انجام شد، همه بیمارستان‌ها موظف شدند واحد آموزش به بیمار داشته باشند و بیمار را برای زندگی پس از درمان آماده کنند؛ در این امر بیمار به مدت یک‌ماه رصد و به سوالات وی پاسخ داده می‌شود. این کار از مراجعات برنامه‌ریزی نشده و غیرضروری و عوارض پس از بیماری جلوگیری می‌کند.

وی اظهار کرد: سطوح خدمات پرستاری خارج از بیمارستان یعنی پرستار مدرسه یا محیط کار می‌توانند کودک و نوجوان را آماده زندگی سلامت کرده و در حوزه صنعتی از بیماری‌های شغلی جلوگیری کنند. اگر ما به سمت حوزه پیشگیری برویم و بیشتر در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم برای همه جامعه منفعت بیشتری خواهد داشت.

عبادی با بیان اینکه بالغ بر هشت میلیون سالمند داریم که بیش از ۱/۵ میلیون آن‌ها بیش از یک بیماری مزمن دارند و باید چندین دارو مصرف کنند گفت: اگر با همین روند جلو برویم و نرخ رشد جمعیت در میزان حداقلی باشد با مشکل سالمندی جمعیت مواجه می‌شویم. الان نرخ رشد جمعیت ۱/۶ است که برای ثابت ماندن جمعیت باید حداقل ۲/۲ فرزندآوری داشته باشیم در غیر این صورت نرخ رشد منفی خواهیم داشت.

وی افزود: در چهار دهه گذشته سی و چند سال به عمر مفید ایرانیان افزوده شده اما اگر سالمندی سالمی نداشته باشیم سالمند از زندگی لذت نبرده و نظام سلامت باید هزینه زیادی کند. بالاترین نرخ جمعیت ما در دهه ۶۰ بوده و سبب شد حتی مدارس سه شیفت داشته باشیم اما کنترل جمعیت با شیب تندی انجام و منجر شد نگرانی برای سال‌های پیش رو برای سالمندی جمعیت ایجاد شود.

عبادی تأکید کرد: در این چند سالی که فرصت داریم و پنجره جمعیتی باز است اگر برنامه‌های نظام سلامت اثربخش باشد دیگر در سال‌های آینده نگرانی نخواهیم داشت.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در خصوص سرانه‌های پرستاری استان کرمان گفت: طی بازدیدی که از بیمارستان شهید باهنر و افضلی‌پور داشتم متوجه شدم تعداد پرستاران کم بوده و اکثریت دغدغه فشار کاری بالا را دارند.

عبادی با بیان اینکه میزان پرستاران از سه شاخصه پرستار به جمعیت، پرستار به پزشک و پرستار به تخت مشخص می‌شود تصریح کرد: در ایران چون پرستار بیشتر در بیمارستان است، شاخصه پرستار به تخت مد نظر قرار می‌گیرد اما درست این است که پرستار به جمعیت درنظر گرفته شود یعنی جنبه پیشگیری هم دیده شود.

وی با بیان اینکه میانگین پرستار به تخت در کشور تقریباً ۰/۹۵ است و استاندار در ایران تا ۱/۸ می‌رسد اظهار کرد: وضعیت استان کرمان در این میانگین حدود ۰/۸۲ است؛ در شیفت بخش‌های عادی باید به ازای هر چهار تا پنج بیمار یک پرستار وجود داشته باشد اما در بیمارستان‌های کرمان به ازای هر ۱۰ بیمار یک پرستار بود.

عبادی تصریح کرد: در این سال‌ها که توسعه تخت دراستان کرمان داشتیم باید اصلاح چارت هم صورت می‌گرفت؛ باید سهمیه استانی براساس تخت‌های مصوب اختصاص داده شود که در این راستا قرار ما بر این شد همکاران حوزه علوم پزشکی و برنامه بودجه توجه ویژه به این مسئله داشته باشند.

وی اضافه کرد: در آزمون‌های استخدامی بعدی اولویت باید به استان‌هایی که از این میانگین پایین‌تر هستند داده شود که استان کرمان در این اولویت خواهد بود.

عبادی در خصوص تعرفه‌گذاری در حوزه نظام پرستاری تصریح کرد: این مسئله بعد از ۱۵ سال امسال در ردیف بودجه آمده و این اتفاق بزرگی است، برخی از آئین‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها یک به یک مصوب شد و اگر به زودی این منابع تأمین شود تا پایان شهریور عملی خواهد شد؛ البته پرداخت‌ها از اول فروردین است و معوقات نیز پرداخت خواهد شد.

وی در پایان با تکریم شهدای سلامت بیان کرد: ما به همه شهدا مدیون هستیم و جایگاه شهدا برای ما واضح است؛ شهدای سلامت کمک کردند نهم شهریور امسال با نهم شهریور سال پیش بسیار متفاوت باشد ضمن اینکه یک فوتی هم زیاد است.

منبع: ایسنا

کد خبر 601243

منبع: ایمنا

کلیدواژه: معاون پرستاری وزارت بهداشت تعرفه گذاری در حوزه نظام پرستاری تعرفه گذاری نظام پرستاری سرانه های پرستاری افزایش حقوق پرستاران تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق استان کرمان سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۵۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه اطلاعات: ملت در چه فکریه؟ دولت در چه کاریه؟

به گزارش «تابناک»، روزنامه اطلاعات نوشت: یکی از مشکلات اساسی در موضوع رابطه دولت، ملت شکاف قابل توجه عمیق یا بهتر بگوییم تفاوت نمایان در دغدغه‌های حکومت و دولت و اکثریت ملت است.

اگر جامعه‌ای احساس کند که حاکمانش با دغدغه‌های او بیگانه‌اند، قدر مسلّم احساس خوشی و نزدیکی و مودّت با حکومت دولت ندارد و این احساس بیگانگی و دوری یا بی‌تفاوتی می‌آورد یا بغض و نافرمانی...

متأسفانه برخی مقامات در ارکان قدرت و در نظام تصمیم‌گیری به جای پرداختن و توجه به اولویت‌ها، دغدغه‌ها و مشکلات اساسی، اولویت‌های دیگری برای خویش و جامعه تعریف می‌کنند که برای تقویت رابطه دولت، ملت زیانبار است. به عنوان مثال آنقدر که مثلاً درباره لایحه حجاب خبر و مصوبه و اظهارنظر می‌شنوند و می‌خوانند و آن را به اصطلاح بولد و گل درشت می‌بینند، درباره معیشت و تورم و گرانی و مشکلات درمانی، مسکن، حقوق و... این دغدغه‌مندی را نمی‌بینند.

یا وقتی می‌شنوند شهر هزار دغدغه دارد که باید بدان پرداخت و اولویت مقام مسئول فرضاً ساخت مسجد در پارک است، به خوبی این را درک نمی‌کنند.

به عنوان مثال در هر دو مورد در ظاهر دغدغه دینی مطرح است، اما نسبت به آنچه که در لایه‌های پنهان و پیدای جامعه و همان شهر به خاطر عدم توجه به اولویت‌های اصلی شهروندانش موجبات سلب اعتماد مردم به کارایی و کارآمدی حکومت دینی شده است، بی‌توجهند و گاه مردم به این نتیجه می‌رسند که گویا مسئولان در دنیای دیگری سیر می‌کنند که با دنیای دغدغه‌مند آنان نسبت چندانی ندارد. حتی برخی با بدگمانی چنین تعبیر می‌کنند که حضرات دردها و دغدغه‌ها را می‌دانند، اما برای انحراف افکار عمومی با طرح دغدغه‌های فرعی، شرایطی فراهم می‌کنند که توجهات به سمت دیگری معطوف شود...

فرقی نمی‌کند کاسب باشید یا تولیدکننده، صادرکننده باشید یا وارد کننده و تاجر. کشاورز باشید یا کارمند، پزشک باشید یا پرستار یا معلم... در هر صنف و گروهی که باشید این فاصله میان دغدغه‌های خود با دغدغه‌های نظام حکمرانی را درمی‌یابید. همه با تفاوتهایی می‌گویند دولت که به فکر ما نیست، درد ما را نمی‌فهمد و نمی‌داند و تصمیماتی که می‌گیرد به نفع ما نیست و گره از کار ما نمی‌گشاید.

اگر بخواهیم با حسن نیت به مساله نگاه کنیم باید گفت علت اصلی، ظرفیت اندک نظام تصمیم‌گیری برای حل مشکلات اساسی و درک اولویت‌های اصلی ملک و ملت است. اگر سطح هوشیاری و عقل و تدبیر و دانایی نظام تصمیم‌گیری، اندک یا ناکافی باشد قاعدتاً حتی با وجود نیّت خیر در تشخیص سره از ناسره، درمی‌ماند.و نتیجه کارشان گاه فاجعه به بار خواهد آورد، یا نتیجه عکس می‌دهد و حداقل گرهی نمی‌گشاید.

به عنوان نمونه ساعت‌ها و روزها و ماه‌ها وقت برای قانون حجاب می‌گذارند، اما به جایی نمی‌رسند. هزاران میلیارد صرف اجرای طرح ازدواج و فرزندآوری می‌کنند، اما نتیجه نمی‌گیرند. یا برای کمک به معیشت مردم و جلوگیری از رشد قیمت‌ کالاهای اساسی میلیاردها دلار ارز ارزان و ترجیحی اختصاص می‌دهند و اثر آن در سفره‌های مردم دیده نمی‌شود، به صدها موسسه و سازمان و نهاد مذهبی و فرهنگی بودجه می‌دهند تا گرایش به دین و دین باوری بیشتر و بیشتر شود، اما ثمری در بر ندارد. علت آن هم این است که برای هر دردی باید ابتدا زمینه‌های پیدایی آن را خوب شناخت و تشخیص داد و سپس داروی مفید و موثر آن را تجویز کرد و این کار نیازمند طبیبی با تجربه و عالم و کارآزموده است که خوب تشخیص دهد و سپس درمان را آغاز کند.

توصیه‌ای که می‌توان داشت اینکه عزیزان اگر صلاح ملک و ملت که هیچ، حتی اگر رستگاری خود را هم می‌خواهید به دغدغه‌های اصلی مردم بپردازید و برای تشخیص و فهم درست اولویت‌های اصلی کشور و ملت سطح دانش و آگاهی خود را با استفاده از نخبگان و عالمان دلسوز و نه صرفاً با ظرفیت محدود دانشی خود و همفکران خودتان بالاتر ببرید تا بتوانید تصمیمات درست‌تری بگیرید و این شرح صدری می‌خواهد که شوربختانه چندان در نظام تصمیم‌گیری و به ویژه در دولت شاهد آن نیستیم. هیچ خوب نیست که بخش اعظمی از جامعه با خود بگوید، درد ما چیست و درد این ‌ها چه؟ گویی انگار در جغرافیای دیگری زندگی می‌کنند و با مردمان خطه دیگری سروکار دارند!

دیگر خبرها

  • مرکز پرستاری همپای سلامت در تهران را بشناسید
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • روزنامه اطلاعات: ملت در چه فکریه؟ دولت در چه کاریه؟
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • چاپ ۷.۵ میلیون تعرفه برای مرحله دوم انتخابات
  • اخذ سهمیه استخدام ۵۷۷۶ معلم در شهرستان های استان تهران
  • اولویت بومی گزینی در استخدام نیروهای آموزش و پرورش بهارستان