Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@19:33:16 GMT

کنکور تنها آزمون زندگی نیست

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۲۵۱۴

کنکور تنها آزمون زندگی نیست

  همشهری آنلاین_ شقایق عرفی‌نژاد: مهرناز در این روزهای ویژه کرونایی و تعطیلی مراکز آموزشی برای دانش‌آموزان پایه دوازهم مقطع متوسطه و کنکوری‌ها یک گروه آموزش زبان انگلیسی در فضای مجازی راه‌اندازی کرده است. یک گروه رفع اشکال با کلی‌ترفندهای آموزشی که به افزایش سرعت و مهارت تست‌زنی در جلسه کنکور کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آوازه گروه واتس‌اپی مهرناز میان بسیاری از کنکوری‌ها به‌ویژه در این روزهای داغ برگزاری کنکور پیچده است و هر روز به تعداد اعضای گروه اضافه می‌شود. همسایه ما این کار را زکات علمش می‌داند. هرچند مطمئن است با ارائه نکات کلیدی تست‌زنی تعداد رقیبان کنکوری‌اش افزایش پیدا ‌کند. در این گزارش با «مهرناز احمدی» این دختر فعال دهه هشتادی درباره گروه مجازی و خدمات آن به کنکوری‌ها گفت‌وگو کردیم.  
«مهرناز احمدی» متولد آبان ماه سال ۱۳۸۰ است و خرداد ماه امسال در رشته علوم تجربی فارغ‌التحصیل شده. او این روزها حسابی سرگرم درس خواندن برای کنکور است. اما با تمام دغدغه‌ای که برای یکی از مهم‌ترین آزمون‌های زندگی‌اش دارد، از انجام کار خیر و کمک به دیگران به اندازه بضاعت و توانش غافل نیست. مهرناز درباره شروع فعالیت‌های آموزشی‌اش در فضای مجازی می‌گوید: «ازسال ۹۲ تا ۹۷ دوره‌های زبان را در آموزشگاه گذراندم و مدرک دیپلم آموزشگاهی را دریافت کردم. علاوه بر این سال گذشته مدرک معلمی زبان را گرفتم و ۲ ترم در آموزشگاه سابقه تدریس دارم. اما به دلیل تداخل با درس و مدرسه و آماده شدن برای کنکور از تدریس در آموزشگاه صرف‌نظر کردم. از همان پایه هفتم، همیشه برای آموزش و رفع مشکلات درسی دوستانم پیشقدم بودم. چون مهارت و تسلط بیشتری نسبت به هم کلاسی‌هایم به درس زبان داشتم سعی می‌کردم تا در حد توانم با کمک به دوستانم آرامش خاطر آنها فراهم کنم. در دوره دبیرستان همین روال ادامه داشت و اغلب زنگ‌های تفریح و ساعت‌های بیکاری در مدرسه با بچه‌ها زبان کار می‌کردم.»


به گفته مهرناز، امتحان نهایی درس زبان انگلیسی در خرداد ماه امسال یکی از سخت‌ترین امتحانات بود که باعث اعتراض بسیاری از دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها شد. اما مهرناز این درس سخت را با نمره ۲۰ قبول شد. او در این‌باره می‌گوید: «بسیاری از نکات مورد نیاز امتحان را در گروه برای دوستانم نوشته بودم. جالب اینجا بود که تقریباً همان نکته‌ها در امتحان هم بود. نمره بچه‌ها با توجه آزمون سختی که برگزار شده بود، بد نبود و بیشترشان به تکرار بعضی مباحث در گروه و تشابه آن با سؤال‌های امتحانی اشاره می‌کردند.»

زکات علم 

مهرناز معتقد است هر چیزی زکاتی دارد و با راه‌اندازی این گروه زکات علمش را می‌دهد. همچنین تکرار و تمرین بیشتر به او کمک می‌کند تا بیشتر بیاموزد. تعطیلی مدارس به دلیل کرونا بهانه‌ای شد تا پای فعالیت‌های آموزشی مهرناز به فضای مجازی هم باز شود. او می‌گوید: «از اسفند ماه که بیماری کووید ۱۹ شیوع پیدا کرد و مدارس تعطیل شد، کار ما کنکوری سخت شد. هرچند همه چیز مجازی شد و به تعبیری کسی از خانه بیرون نمی‌آمد و فرصتی خوبی برای درس خواندن فراهم شد، اما برای بچه‌های کنکوری که نیاز به تست‌زنی و رفع اشکال با حضور معلم دارند، کار پیچیده‌تر شد. برای اینکه دوستانم از درس عقب نمانند، در اینستاگرام به همه پیام دادم که تصمیم به راه‌اندازی یک گروه در واتس‌اپ برای آموزش و رفع اشکال درس زبان دارم. خوشبختانه دوستانم استقبال خوبی کردند. ابتدای کار آموزش‌هایم برای بچه‌های پایه دوازهم و برای امتحان نهایی بود. اما به مرور دیدم بچه‌ها نیاز به نکته‌های مهم تست‌زنی در کنکور دارند. برای همه مقدور نیست در آزمون‌های گرانقیمت آموزشگاه‌ها و برندهای کنکوری شرکت کنند یا بسته تست‌زنی و آموزشی بخرند. به همین دلیل به فکر آموزش نکته‌های طلایی تست‌زنی در کنکور افتادم.»
اعضای گروه مهرناز ۵۰ نفر از دوستان و آشنایانش هستند. البته به گفته خودش در این میان کسانی هم برای رفع اشکال درسی به گروه سر می‌زنند و از همسایه ما راهنمایی می‌گیرند که غربیه‌اند. او قصد دارد حتی تا بعد از کنکور هم این گروه را برای علاقه‌مندان به یادگیری زبان انگلیسی حفظ کند: «بعد از کنکور هم این گروه را به‌صورت تخصصی‌تر برای دانش‌آموزان مقاطع متوسطه اول و دوم اداره می‌کنم. آموزش درس‌های تخصصی و مورد نیاز پایه هفتم، هشتم و همه مقاطع متوسطه دوره دوم و تست‌های کنکوری را در برنامه دارم تا فرصت استفاده از امکانات آموزشی برای همه دانش‌آموزان با طبقه‌های مختلف اقتصادی فراهم شود و دانش‌آموزان مستعد بی‌بضاعت هم بتوانند از این فرصت استفاده کنند.»

حس خوب کمک به دیگران 

بسیاری از دوستان و آشنایان مهرناز معتقدند آموزش‌های او در فضای مجازی پرورش رقیبان کنکوری است و با این کار رقابت تنگ‌تر می‌شود، اما مهرناز نظری متفاوت دارد و می‌گوید: «به دندانپزشکی علاقه‌مند بودم و به همین دلیل رشته تجربی را انتخاب کردم. اما علاقه‌ام به زبان انگلیسی و تدریس باعث شد تا امسال برای کنکور فقط در رشته زبان انگلیسی شرکت کنم. من نخستین بار است که کنکور می‌دهم و چند روز دیگر مهم‌ترین امتحان زندگی‌ام را تجربه می‌کنم. می‌دانم بچه‌های کنکوری حسابی در تلاطم هستند. بسیاری من را از آموزش در فضای مجازی در این شرایط ویژه منع می‌کنند و می‌گویند با هرترفند آموزشی که در گروه به بچه‌ها یاد می‌دهم، شانش قبولی خودم را کم می‌کنم، اما کنکور تنها آزمون زندگی نیست تا همه زندگی‌ام را به آن معطوف کنم. همه تلاشم را برای موفقیت انجام می‌دهم، اما همین که می‌توانم با نکته‌های آموزشی که در گروه می‌گذارم، ‌کاری انجام دهم و باعث شادی و خوشحالی دوستان و عزیزانم ‌شوم، حس خوبی می‌گیریم. این حس برایم بهترین پاداش زندگی است که از قبولی در کنکور هم مهم‌تر است.»

نگاهی به فعالیت‌های ویژه دارالقرآن مرکزی تکه دهم پایتخت در فضای مجازی/ «صبح بشارت» مهمان خانه اهالی

روزهای کرونایی و رعایت فاصله اجتماعی و خانه‌نشینی فرصت خوبی برای مطالعه است. از جمله مطالعه و تحقیق در موضوعات مذهبی و دینی که شاید تا پیش از به دلیل مشغله‌های‌کاری فرصتش فراهم نبود. به همین دلیل از سوی دارالقرآن مرکزی تکه دهم پایتخت برای‌ ترویج فرهنگ مطالعه و آشنایی شهروندان با مباحث عمیق دینی مطرح‌شده در کتاب‌های «نهج‌البلاغه» و «صحیفه سجادیه» یک گروه مجازی با عنوان «صبح بشارت» راه‌اندازی شده است. این گروه بیش از ۲ هزار عضو دارد که تعدادی از آنها از خارج کشور برنامه‌های مجازی صبح بشارت را دنبال می‌کنند. با «الهه حیدری» مدیر دارالقرآن مرکزی درباره فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی گروه به گفت‌وگو نشستیم.  
«فرهنگ دین‌باوری بخش غبارگرفته زندگی شهری مدرن است. همین فراموشی و غفلت سرآغار بسیاری از ناهنجاری‌ها و بروز رفتارهای اشتباه اجتماعی در زندگی است. در صورتی که در کلام و سبک و سیره زندگی ائمه معصومین بارها به اهمیت رفتارهای مناسب اجتماعی و نقش آن در تحکیم جامعه اشاره شده است.» 
مدیر دارالقرآن مرکزی پازل دهم پایتخت با بیان این مطلب می‌گوید: «بخش مهم برنامه‌های مذهبی و قرآنی ما در این مراکز در واقع نهادینه کردن فرهنگ دینمداری در زندگی است. ‌ ترویج این فرهنگ با مطالعه عمیق و آشنایی با کتاب‌های معتبری که کلام بزرگان است، حاصل می‌شود. به همین بهانه در این روزهای کرونایی خانه‌نشینی یک گروه واتس‌اپی با عنوان «‌ «صبح بشارت» تشکیل دادیم و فرازهایی از مطالب، توصیه‌ها و خطبه‌های کتاب‌های «نهج‌البلاغه» و «صحیفه سجادیه» با تشریح چهره‌های مطرح حوزه دین در منطقه ۱۰ برای مطالعه علاقه‌مندان در گروه بارگذاری می‌شود.»
حیدری‌ ترویج فرهنگ مطالعه متون دینی، آشنایی با کتاب‌های دینی معتبر و همچنین پژوهش و تحقیق را از مهم‌ترین اهداف راه‌اندازی گروه صبح بشارت عنوان می‌کند.  

مخاطبان خارج از کشور «صبح بشارت»  

به گفته حیدری، امکان گفتمان دینی برای تبادل افکار و افزایش آگاهی و اطلاعات اعضا یکی از مهم‌ترین خدمات فرهنگی برای مخاطبان است. او در ادامه می‌افزاید: «آوازه مطالب و موضوعات فرهنگی و آموزشی گروه صبح بشارت از میان شهروندان منطقه ۱۰ پا فراتر نهاده است. در حال حاضر این گروه مجازی بیش از ۲ هزار مخاطب از روستاهای دورافتاده ایران گرفته تا کشورهای کانادا، یونان، آلمان و آمریکا دارد.»
به گفته این مدیر، معرفی کتاب‌های مذهبی از نویسندگان معتبر، اجرای برنامه‌های فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی، پاسخگویی به شبهات دینی و آموزش احکام از دیگر خدمات فرهنگی این گروه برای مخاطبان در فضای مجازی است.

کد خبر 537615 برچسب‌ها كروناويروس منطقه ۱۰ همشهری محله کنکور زکات کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس منطقه ۱۰ همشهری محله کنکور زکات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۲۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (18 اردیبهشت)

گرم از دست برخیزد که با دلدار بنشینم
ز جام وصل می‌نوشم ز باغ عیش گل چینم

شراب تلخ صوفی سوز بنیادم بخواهد برد
لبم بر لب نه ای ساقی و بستان جان شیرینم

مگر دیوانه خواهم شد در این سودا که شب تا روز
سخن با ماه می‌گویم پری در خواب می‌بینم

لبت شکر به مستان داد و چشمت می به میخواران
منم کز غایت حرمان نه با آنم نه با اینم

چو هر خاکی که باد آورد فیضی برد از انعامت
ز حال بنده یاد آور که خدمتگار دیرینم

نه هر کو نقش نظمی زد کلامش دلپذیر افتد
تذرو طرفه من گیرم که چالاک است شاهینم

اگر باور نمی‌داری رو از صورتگر چین پرس
که مانی نسخه می‌خواهد ز نوک کلک مشکینم

وفاداری و حق گویی نه کار هر کسی باشد
غلام آصف ثانی جلال الحق و الدینم

رموز مستی و رندی ز من بشنو نه از واعظ
که با جام و قدح هر دم ندیم ماه و پروینم

تفسیر :

شرایط نابسامان و کنترل اوضاع از دست شما خارج شده، همیشه از سختی های راهی که در آن قدم گذاشته اید، آگاه بودید. همچنان در برابر مشکلات و رنج ها مقاومت کرده و استوار باشید.

به زودی لطف و رحمت خداوند شامل حال تان می شود و تحمل این همه سختی نتیجه خواهد داد. انسان صادق و وفاداری هستید، تنبلی نکنید و کارها را به تعویق نیندازید.

زندگی نامه حافظ

حافظ، شاعر فارسی زبان قرن هشتم هجری بوده که در سال ۷۲۷ هجری قمری در شهر شیراز متولد شد. پدر او بهاءالدین محمد نام داشت که در دوران کودکی حافظ، از دنیا رفت. حافظ در دوران نوجوانی شاگرد نانوا بود و به‌همراه مادرش زندگی سختی را سپری می‌کرد. گفته می‌شود او در اوقات فراغت خود به مکتب‌خانه‌ای که نزدیک نانوایی بود می‌رفت و خواندن و نوشتن را از همان جا فراگرفته است. او در مجالس درس علما و بزرگان زمان خود شرکت می‌کرد و نیز‌زمان برای کسب درآمد به کارهای سخت و طاقت فرسا می‌پرداخت. خانه حافظ در محله شیادان شیراز بود.

این شاعر بزرگ در دوران جوانی بر تمام علوم مذهبی و ادبی مسلط شد و در دهه بیست زندگی خود به یکی از مشاهیر علم و ادب سرزمین خود تبدیل شد. جالب است بدانید که او قرآن را به‌طور کامل حفظ بود و به همین خاطر تخلص حافظ را برای او انتخاب کردند. شمس الدین محمدبن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی حدود چهل سال در حوزه درس استادان آن زمان از قبیل قوام الدين عبدالله، مولانا بهاء الدين عبدالصمد بحرآبادی، مير سيد شريف علامه گرگانی، مولانا شمس الدين عبدالله و قاضی عضدالدين عيجی  شرکت می‌کرد و به همین خاطر به اکثر دانش‌های زمان خود مسلط بود.

حافظ در دوران شاه شیخ ابواسحاق به دربار راه پیدا کرد و شغل دیوانی را برای خود انتخاب کرد. او علاوه بر شاه ابواسحاق، در دربار شاهان دیگری همانند شاه شیخ مبارزالدین، شاه شجاع، شاه منصور و شاه یحیی نیز حضور پیدا کرده بود. حافظ از طریق دیوانی امرار معاش می‌کرد و شاعری شغل اصلی او نبود. جالب است بدانید که بزرگ‌ترین گناه از نظر حافظ، ریاکاری و مردم‌فریبی بود. حافظ در دوران زندگی خود اشعار به‌ویژه غزلیات بسیار زیبا و معنی‌داری سروده است که نیز‌اکنون پس از گذشت قرن‌ها از آن، بوی تازگی داده و خواندنش آرامش‌بخش است. دیوان اشعار حافظ شامل غزلیات، قصیده، مثنوی، قطعات و رباعیات می‌شود.

حافظ در دوران جوانی عاشق دختری به نام شاخه نبات شد؛ البته برخی بر این عقیده‌اند که نام همسر حافظ نسرین بود و او این نام را به‌دلیل شیرین زبانی معشوقه‌اش به او اختصاص داده است. او برای رسیدن به معشوقه‌اش، ۴۰ شبانه روز را به‌طور مستمر در آرامگاه باباکوی شب زنده‌داری کرده و به دعا پرداخت. سپس، با شاخه نبات ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک فرزند پسر بود. حافظ تنها یک بار ازدواج کرد و پس از مرگ همسرش مجرد ماند. به همین خاطر بسیاری از عارفان و عاشقان، عشق مقدس و واقعی را در حافظ جستجو می‌کنند. پسر این شاعر بزرگ نیز در دوران جوانی در راه سفر نیمه‌کاره به هند همراه پدرش از دنیا رفت.

در تقویم رسمی ایران، ۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ است و هر ساله در این روز مراسم بزرگداشت حافظ با حضور پژوهشگرانی در سراسر دنیا روی آرامگاهش در شهر شیراز برگزار می‌شود.

 

آثار حافظ

دیوان حافظ شامل ۵۰۰ غزل، ۴۲ رباعی و چند قصیده است که آن را در در ۵۰ سال از زندگی خود سروده است؛ یعنی به‌طور متوسط در هر سال تنها ۱۰ غزل سروده است؛ زیرا او در لحظاتی خاص به سرودن اشعار خود می‌پرداخت و تمرکز خود را روی خلق آثاری ناب گذاشته بود که شایسته مقام معشوق باشد. این نکته بسیار قابل‌توجه و تامل‌برانگیز بوده و به همین خاطر دیوان او را به یک کتاب خاص و خواندنی تبدیل کرده است. دیوان حافظ بیش از ۴۰۰ بار به زبان فارسی و زبان‌های دیگر دنیا به چاپ رسیده است. حافظ لقب ماهرترین غزل‌سرای زبان فارسی را نیز با اقتدار از آن خود کرده و تک بیت‌های او بسیار درخشان و تماشایی است.

شاید تعبیر کردن یا قدرت تاویل پذیری را بتوان از مهم‌ترین خصوصیات اشعار حافظ به حساب آورد؛ زیرا هر کس که دیوان حافظ را باز کرده و غزلی از آن می‌خواند، با توجه به شرایط روحی خود برداشت متفاوتی از آن می‌کند؛ به‌گونه‌ای که حافظ آن شعر را فقط برای حال آن لحظه او سروده است. در اشعار حافظ، تناسبات هنری به شکلی ظریف و دقیق رعایت شده‌اند و ایهام و ابهام را به جا و درست به کار برده است. در برخی از اشعار حافظ، زبان طنز نیز به کار گرفته شده تا ناگفته‌ها به کمک زبان طنز بیان شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (17 اردیبهشت)

دیگر خبرها

  • جزئیات برگزاری مجدد کنکور ویژه داوطلبان سیل‌زده
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون زبان MSRT اردیبهشت ۱۴۰۳
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (19 اردیبهشت)
  • چگونه از کلاس خصوصی زبان انگلیسی نتیجه بگیریم؟
  • صدور مجوز حضور ۴۵۶ داوطلب شهرستان زیرکوه در کنکور اردیبهشت
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (18 اردیبهشت)
  • آیلتس چیست؟
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (17 اردیبهشت)